Sociologický průzkum na téma Jaroslav Foglar

Prosíme návštěvníky těchto stránek, aby se zúčastnili krátkého průzkumu na téma JF. Vyhodnocení dotazníků proběhne po 7 listopadu, výběr respondentů = kvótní dle údajů z Českého statistického úřadu. Prosíme o uložení odkazu na Vaše stránky či šíření mezi Vaše známé.

Recenze: Percy Jackson - Zloděj blesku

1. února 2010 v 18:26 | Tomisus |  Knihovna
Tak, je tu úplně první recenze na knihu. Dneska to bude PERCY JACKSON - Zloděj blesku. Tato kniha mě velice uchvátila a velice pohodlně se čte.





Název: Percy Jackson - Zloděj blesku
Autor: Rick Riordan
Rok vydání: 2009


Stručný obsah podle autora

Jmenuji se Percy Jackson. Do teď jsem si myslel, že jsem obyčejný kluk, kterého čeká vyhazov ze školy. Zjistil jsem ale, že můj otec je bůh z Olympu. Moje učitelka se proměnila v krvavou příšeru a kamarád je Satyr. Všichni na mě mají spadeno a podezřívají mě z krádeže blesku, zbraně mocného boha Dia. Musím dokázat svou nevinu a najít ukradený blesk a s ním i zloděje. Pomůžeš mi? Bude to ale nebezpečné, tak neříkej, že jsem tě nevaroval!

Můj názor

Když jsem dostal knihu k vánocům byl jsem strašně šťastný. Nevěděl jsme o jakou knihu jde, ale měl jsem radost. Knihu jsem okamžitě začal číst a tady je můj názor..
Autor knihy což je Rick Riordan je uznávaný spisovatel knih jak pro mládež tak i pro dospělé. Ale teď odbíhám. Je to příběh založený na starých legendách a mytologii, což velice obdivuji. Nestává se často že by vyšla kniha založená na nějakých starých legendách. V knize se objevují bohové, kteří obývají horu Olymp. Mocný vládce bohů Zeus a další bohové jako Áres, Poseidón a další. A právě Poseidón je otcem Percyho. Z toho vyplívá, že je polobůh a musí odejít do TÁBORA POLOKREVNÝCH. Při cestě tam je napadnou různé příšery. Během celého příběhu vás neopustí napětí, a dokonce se místy objevuje i humor.
Příběh je psaný v ich-formě, takže se krásně vžijete do příběhu. Knihu jsem přečetl za pár dní a vůbec jsem nepoznal, že kniha je dlouhá 400 stránek. Takže, rozhodně doporučuji si knihu přečíst.. ;-)

Filmové zpracování

Jelikož je tato kniha velice žádaná a oblíbená, Američtí filmaři se rozhodli natočit film na motiv této knihy. Film se do kin uvede 11. 2. 2010.

Hodnocení 9/10

(zdroj obrázku a anotace: www.fragment.cz)
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Jaký žánr povídek máté nejraději?

Fantasy 58.9% (33)
Dobrodužné 23.2% (13)
Detektivní 7.1% (4)
Romantické 10.7% (6)

Komentáře

1 Loivissa Loivissa | Web | 1. února 2010 v 19:27 | Reagovat

Túto knihu večne beriem do rúk v každom kníhkupectve, prevraciam ju v rukách, (to bude tou zaujímavou obálkou) ale ešte som sa k jej kúpe nedostala. Čítala som prvé dve kapitoly a výborne som sa zabavila :-) Skôr či neskôr si ju určite zadovážim. Veľmi sa teším aj na filmové spracovanie, ktoré vyzerá naozaj skvele :-)

2 Tomisus Tomisus | Web | 1. února 2010 v 19:37 | Reagovat

[1]: Tuto knihu vřele doporučuji, určitě si jí přečti.
Jinak na filmové zpracování jdu hned 11.2 kdy se má uvést do kin..

3 Loivissa Loivissa | Web | 1. února 2010 v 20:22 | Reagovat

[2]: ja by som tiež chcela ísť hneď 11., ale rozmýšlam nad tým, či nebude vhodnejšie najprv prečítať knihu a až potom ísť na film. Väčšinou to vždy robím tak, ale teraz sa zdá, že kým budú tento film premietať, ja sa nedostanem ani len ku knihe, čo ešte k jej prečítaniu :D

4 Sai Sai | Web | 1. února 2010 v 22:06 | Reagovat

Ach, Percyho jsem už četl před nějakou tou dobou. Zajímavá četba, aspoň trochu připomíná a nabádá k přečtení řeckých bájí a pověstí. :) Naschvál neříkám, zda byla dobrá či špatná, jelikož mám tak nějak stejně mnoho argumentů pro i proti. Co však upřít nemůžu je fakt, že ta knížka se opravdu čte jedním dechem. Ano, říkáš to správně, je psané v ich-formě a navíc velmi poutavým stylem, takže to hraje velké prim ;-)
O filmovém zpracování vím, dokonce jej natáčí i stejný režisér, co "vyplodil" první dva filmy HP :) Takže s napětím očekávám něco hravějšího pro celou rodinnu, u čehož se člověk dobře zabaví :) Do kina na to sice nepůjdu - nejde o to, že by se nechtělo, jenže ani není s kým -, ale určitě si film pokusím někde sehnat. Už jen kvůli rejžovi a zajímavé předloze. :-D

5 Nel-ly Nel-ly | Web | 1. února 2010 v 22:20 | Reagovat

Děkuju ;-)
Jinak, knihu znám, ale už je to dávná minulost... co si pamatuju, tak byla moc zajímavá a měla hezký sloh (dost zvláštní, když uznávám jen er-formu), ale znám i lepší (ale to bude tím, že to není moc můj žánr... když mytologii, tak historické knihy)

Režisér od HP, jo? Mě osobně se první díl HP líbil ze všech nejvíc až do pětky... ale do kina si fakt nepujdu

6 Tomisus Tomisus | Web | 2. února 2010 v 13:30 | Reagovat

[3]: Ano, ano, já také vždycky nejraději, čtu knihu a potom jdu do kina. Takže je na premiéru určitě půjdu.

[4]: Ano, souhlasím s tebou. Ricka Riordana velice obdivuji, protože dokázal sestavit poutavý příběh z toho co dnešní mládež skoro nezajímá. I já jsem se dřív o mytologii ani báje, nebo něco takového nezajímal. Ale teď mi to přijde celkem zajímavé..
Samozřejmě to vím též že je to od réžiséra prvních dvou dílu HP, takže od toho také něco čekám...

[5]: Nemáš zač.
Hm.. Docela tě chápu, dříve jsem také četl pouze er-formu, ale poslední dobou jsem si velice oblíbil právě zmiňovanou ich-formu.

7 Delthrien Delthrien | Web | 2. února 2010 v 17:47 | Reagovat

Náhodou mytologie a báje to mě baví :-) nevím proč se o to ostatní nezajímaj :-/ je tam toho tolik úžasného a zajímavého, a nejen v mytologii! Celý starověk je úžasný! Řecko, Egypt, Řím, Čína, a také Indiánská kultura... Vždyť to byli úžasní a velmi inteligentní lidé :-) No odbočuju :-D ke knize nemám bohužel co říct, nečetla jsem ji...

8 Tomisus Tomisus | Web | 3. února 2010 v 20:10 | Reagovat

[7]: Ano, ano, souhlasím, mytologii nebo báje a ostatní, to je velice zajímavé..

Ale pokud jsi knihu nečetla, tu si prostě musíš přečíst.. Je to vážně super!

9 Aňulka Aňulka | Web | 6. února 2010 v 17:36 | Reagovat

Nedávno jsem viděla trailer a hodlám na to jít do kina a to nejen proto, že to režíruje režisér HP 1, 2.
Trailer vypadal skutečně zajímavě, zase mě to alespoň oprostí od světa "upírů a vlkodlaků", kterými se kina hemží, samozřejmě i knihy, ale jak které stojí za to si přečíst.
Nevěděla jsem, že je to natočeno díky knižní předloze, takže jsem ráda, že jsem se tady podívala:-)Rozhodně si tu knihu přečtu.

10 Tomisus Tomisus | Web | 6. února 2010 v 17:39 | Reagovat

Ano, ano, trailer na film je zajímavý. Knihu vřele doporučuji, je úžasná.. ;-)

11 Fial Fial | E-mail | Web | 7. března 2010 v 10:23 | Reagovat

Musím se přiznat, že o této knize jsem neslyšel. Pokusím se po ní ale podívat v knihovně, až na to budu mít trochu času. Jen jsem objevil takovou menší chybičku v článku, pod podnapidpisem můj názor. "Knihu jsem okamžitě začal a tady je můj názor.." myslím, žo po slově začal by ještě mělo být sloveso číst... Taky to takhle občas spelu, hlavně když se něco snažím naspat co nejrychleji.

12 Nel-ly Nel-ly | 16. března 2010 v 22:28 | Reagovat

Ha, teď jsem si na to vzpoměla... Já na tom v kině byla a teda byla jsem... :D no pobavená a vím, co už nikdy znovu neuvidím, je to škoda

13 Abyss Abyss | Web | 30. května 2010 v 9:45 | Reagovat

Kniha je vážně moc pěkná, ale ten film knize naprosto neodpovídá, což je trochu škoda :)

14 LazryDaw LazryDaw | E-mail | 24. ledna 2017 v 16:37 | Reagovat

medical reasons for cialis
http://cialiswithoutadoctorsprescription.org - cialis without a doctor's prescription
  cialis 5mg cost board index
<a href="http://cialiswithoutadoctorsprescription.org">cialis without a doctors prescription
</a> - cialis 5mg generic joined
cialis grneric

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama